Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Vlada Republike Srbije je usvojila Zakon o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Zakon se sada nalazi u skupštinskoj proceduri i očekujemo skoro usvajanje ovog zakona koji predviđa rešenja za unapređenje bezbednosti saobraćaja i snižava starosnu granicu za polaganje profesionalnih kategorija, čime se stvaraju uslovi za donošenje mera u cilju prevazilaženja problema nedostatka profesionalnih vozača u Srbiji. Sprovedena je kvalitetna javna rasprava, iskazano razumevanje institucija za probleme funkcionisanja privrede i uvaženi su predlozi poslodavaca drumskog transporta.

U emisiji „Probudi se“ smo ukazali na rešenja i efekte koje će doneti novi Zakon o bezbednosti saobraćaja.