Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Dopis  u ime legalne privrede, licenciranih autobuskih prevoznika, upućen Ministarstvu građevinarstvu, saobraćaja i infrastrukture, u cilju zaštite delatnosti, uređenja poslovnog ambijenta u sektoru javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju i suzbijanju nelegalnog prevoza i sive ekonomije u sektoru. Prijava velikog problema i povećanog obima nezakonitog rada u sektoru javnog prevoza putnika i divljeg prevoza putnika, putničkim i kombi vozilima koje urušavaju legalnu privredu.

Preuzmite priloge:
Download this file (Dopis MGSI Siva ekonomija 2021 mart.pdf)Dopis MGSI Siva ekonomija 2021 mart802 kB

Goran Aleksić, generalni direktor Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja Srbijatransport, je ponovo, imenovan za člana Radne grupe za saobraćaj Koordinacione komisije Vlade Republike Srbije, koja objedinjuje sve inspekcijske nadrzore u transportu.  Naš rad će biti posvećen i u interesu doslednog sprovoženja zakona u interesu podsticanja konkurentnosti.

Vlada Republike Srbije 18.10.2017.godine formirala Radnu grupu za prevoz putnika i robe u drumskom, vodnom i železničkom saobraćaju.

Radna grupa je formirana sa namerom Sistemskog uređenja poslovnog ambijenta i suzbijanja sive ekonomije u skladu sa Merama Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije u Srbiji.

Rukovodilac Radne grupe je Leposava Sojić, pomoćnik ministra za inspekcijski nadzor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a jedan od članova Radne grupe je Goran Aleksić, generalni direktor poslovnog udruženja drumskog saobraćaja „Srbijatransport".

Imajući u vidu postavljene zadatke Radne grupe i program rada, ali i delovanje u okviru Koordinacione komisije, očekujemo puno rada i konkretnih operativnih i sistemskih mera koje će dati rezultat u interesu primene
zakonske regulative, konkurentnosti legalne privrede i stvaranja uređenog poslovnog ambijenta.

U tom smislu, u okviru Srbijatransporta, ćemo preduzeti sve mere, konsultacije i usaglašavanje stavova u cilju iznalaženja prioriteta, najkvalitetnijih rešenja i praktične realizacije. Kao predstavnik transportne privrede drumskog saobraćaja preduzećemo sve da damo stručan, konstruktivan i kvalitetan doprinos radu Radne grupe, i da Vaši interesi budu prioriitet.

Poštovane kolege, molim Vas da nam dostavite:

  • probleme koje Vi vidite kao otežavajuće za legalno poslovanje,
  • pojave neregularnog rada u praksi koje treba suzbiti,
  • pojave uzroka nelojalne konkurencije,
  • pojave nesprovođenja zakona i uzroke ne sprovođenja zakona,
  • predloge izmena zakonskih i podzakonskih akata...
  • druge probleme i konkretne primere sive ekonomije na tržištu.

Poštovane kolege, molimo Vas da nam uz svaki navedeni problem ili pojavu, dostavite Vašu viziju rešavanja problema, načina i principa suzbijanja zloupotreba i nelegalnog delovanja na tržištu.

Imajući u vidu da se u vezi kombi prevoza u medijima pojavljuju izjave koje su potpuno netačne i pogrešne, zarad istine uvažavajući putnike, zakonsku regulativu i saobraćajnu struku, dostavljam Vam dopis u nadi da ćete ga objavite u celosti.
Kombi prevoz putnika sada posluje potpuno u sivoj zoni, kriminalno i suprotno svim zakonskim propisima, bez kontrole poslovanja i prihoda. Takvim radom nanose veliku štetu legalnoj privredi, budžetu Republike Srbije i predstavljaju nelojalnu konkurenciju na tržištu.
U nameri da podržimo napore institucija u smislu poštovanja i sprovođenja zakonske regulative, a u cilju relevantnih činjenica i objektivnog informisanja građana i putnika dostavljamo Vam INFORMACIJU ZA MEDIJE za koju se nadam da ćete je objaviti u celosti.

Goran Aleksić
Generalni direktor

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja
"Srbijatransport" a.d. Beograd

 

 

 

Od naredne godine više neće biti moguće pozvati prevoznika koji bi kombijem od kućne adrese odvezao mušteriju do, na primer, nekog aerodroma u regionu. Novi zakon o bezbednosti saobraćaja i zakon o prevozu putnika ne smatraju kombi legalnim prevoznim sredstvom.

Detaljnije pročitajte i pogledajte OVDE.

Izvor: RTS

 

 

 

Vlada Srbije, na sednici održanoj 11.10.2016. godine, usvojila je Odluku o proglašenju 2017. i 2018. za godine borbe protiv sive ekonomije u sklopu Nacionalnog programa za suzbijanje sive ekonomije.

Detaljnije pročitajte OVDE.

 

 

 

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" a.d. Beograd, uputilo je 01.09.2016. godine dopis Aleksandru Simiću, pomoćniku ministra za inspekcijski nadzor, u kome ga poziva da izda nalog Poreskoj upravi te da se, u skladu sa zakonom, procesuiraju sva fizička lica i preduzetnici protiv kojih su pisane prekršajne prijave i izricane različite vrste kazni zbog nezakonitog obavljanja prevoza putnika u drumskom saobraćaju.

Dopis možete pogledati i preuzeti ako kliknete na dokument:

 

 

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" a.d. Beograd, uputilo je 31.08.2016. godine dopis Aleksandru Simiću, pomoćniku ministra za inspekcijski nadzor, u kome traži konkretne informacije o postupanju Inspekcijskih organa.

Dopis možete pogledati i preuzeti ako kliknete na dokument: