Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

A D R
obuka vozača, rukovaoca i savetnika

 

Cilj Edukativno konsultativnog centra Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja "Srbijatransport" Beograd je smanjenje rizika u transportu na najmanju moguću meru i unapređenje kvaliteta poslovanja u drumskom saobraćaju.

 

Brzina i učestalost promena odredbi propisa u međunarodnom i unutrašnjem transportu ne predstavlja više odrednicu godina, već permanentno stanje izmena u kome se saobraćajna legislativa nalazi.

 

Sposobnost transportnih preduzeća, brzina prilagođavanja i prihvatanja ovih promena, naročito u oblasti ADR-a, postaje imperativ današnjice i uslov opstanka u transportnoj privredi.

 

Rigidnost kaznenih odredbi se više ne iskazuje visinom novčanih iznosa i njihovom učestalošću, već stepenom gubitka boniteta učesnika u transportu opasnog tereta, njegovog poslovnog imena, poverenjem korisnika usluga i dobre reputacije. Ako je "dobro ime – druga očevina", ovu tržišnu premisu treba braniti na jedini valjan način, a to je: dobrom obukom, sigurnim radom i efikasnim poslovanjem.

 

Smanjenje verovatnoće pojave nezgoda u transportu opasnog tereta je jedino moguće kroz visok stepen obuke zaposlenih i razvoj veština učesnika u transportnom lancu.

 

Iz tih razloga, Edukativno konsultativnog centra „Srbijatransporta" je pripremio program obuke za najisturenija radna mesta u transportu opasnog tereta, i to:

- profesionalne vozače vozila za transport opasnog tereta,
- rukovaoce opasnim teretom,
- savetnike za bezbednost u transportu opasnog tereta.

 

Koristan link: www.utot.gov.rs
Uprava za transport opasnog tereta, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture