Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Rukovaoci opasnim robama u procesu transporta ADR tereta (punilac, paker, utovarilac i dr.) su lica sa posebnim znanjima iz oblasti zaštite na radu i sigurnosti u rukovanju opasnim teretom.

Kao učesnici u tranposrtu opasnog tereta moraju biti osposobljeni da prema vrsti i obimu predvidljivih opasnosti preduzmu odgovarajuće mere, kako bi sprečili oštećenja ili povrede ili umanjili njihovo dejstvo.

Osnovni zadatak rukovaoca je da stručno sprovodi i ispunjava posebne ADR zahteve pri prijemu opasnog tereta, istakanju, utakanju, punjenju, pakovanju, označavanju i obeležavanju, razvrstavanju tereta, osiguranju u tovarnom prostoru, utovaru, istovaru i dr.

Stručno osposobljavanje rukovaoca prema ADR zahtevima sprovodi Savetnik za bezbednost u transportu opasnog tereta.

 

Savetnici za bezbednost u transportu opasnog tereta koji ispred Poslovnog udruženja drumskog saobraćaja "Srbijatransport" vrše osposobljavanje rukovaoca su kvalifikovana lica, stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti koja je predmet obuke.

Obuka kandidata se sprovodi u za to posebno pripremljenom prostoru koji poseduje savremenu opremu i sva potrebna nastavna sredstva za edukaciju.

Kandidati su u obavezi da prisustvuju celokupnom programu obuke.

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" obezbeđuje vrhunske uslove za obuku kandidata.

 

Program obuke obuhvata osposobljavanje i polaganje ispita za rukovanje opasnim materijama iz sledećih klasa:
Klasa 1 - Eksplozivne materije i predmeti
Klasa 2 - Gasovi
Klasa 3 - Zapaljive tečnosti
Klasa 4.1 - Zapaljive čvrste materije
Klasa 4.2 - Materije sklone samozapaljenju
Klasa 4.3 - Materije koje sa vodom stvaraju zapaljive gasove
Klasa 5.1 - Oksidirajuće materije
Klasa 5.2 - Organski peroksidi
Klasa 6.1 - Otrovne materije
Klasa 6.2 - Infektivne materije
Klasa 7 - Radioaktivni materijali
Klasa 8 - Korozivne materije
Klasa 9 - Ostale opasne materije

 

Prijava za obuku

Da biste se prijavili za ADR obuku za RUKOVAOCA, potrebno je da na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošaljete popunjen OBRAZAC