Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

Savetnik za bezbednost u transportu opasnog tereta u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju je posebno stručno lice koje kod (ili za) učesnika u transportu opasnog tereta obavlja poslove utvđene tehničkim propisima navedenim u prilozima evropskih sporazuma za transport opasnog tereta - ADR/RID/ADN i Zakonom o transportu opasnog tereta.

Po odredbama 1.8.3 ADR svako preduzeće, čija je delatnost vezana za transport opasnog tereta u drumskom saobraćaju ili s tim u vezi pakovanje, utovar, punjenje ili istovar, mora da imenuje jednog ili više Savetnika za bezbednost u transportu opasnog tereta, čiji je osnovni zadatak da pomogne u sprečavanju rizika, koji proizilaze iz takvih aktivnosti, po lica, imovinu i životnu sredinu.

Savetnik za bezbednost u transportu opasnog tereta mora posedovati važeći sertifikat o stručnoj osposobljenosti za drumski, odnosno železnički ili vodni transport opasnog tereta, koji se stiče posle izvršene obuke i položenog ispita.

Sertifikat Savetniku izdaje drzavni organ nadležan za poslove transporta opasnog tereta, odnosno Uprava za transport opasnog tereta.

 

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" poseduje licencu za obavljanje stručnog osposobljavanja kandidata za Savetnika za bezbednost u transportu opasnog tereta.

Obuku kandidata vrše kvalifikovana lica, stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti koja je predmet obuke.

Obuka kandidata se sprovodi u za to posebno pripremljenom prostoru koji poseduje savremenu opremu i sva potrebna nastavna sredstva za edukaciju.

Kandidati su u obavezi da prisustvuju celokupnom programu obuke.

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja "Srbijatransport" obezbeđuje vrhunske uslove za obuku kandidata.

 

Prijava za obuku

Da biste se prijavili za ADR obuku za SAVETNIKA, potrebno je da na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. pošaljete popunjen OBRAZAC

 

Polaganje ispita

Da biste izašli na ispit potrebno je da uplatite republičku administrativnu taksu i priložite potvrdu o izvršenoj uplati:

Za program obuke

налогодавац:

назив фирме

сврха уплате:

Испит за Саветника за безбедност  у транспорту опасног терета

прималац:

буџет Републике Србије

износ:

15.000,00 дин.

број текућег рачна:

840-1562845-88   

модел:

97-

позив на број:

5514812АА09450742321

 

Za produžeje sertifikata

налогодавац:

назив фирме

сврха уплате:

Испит за Продужење сертификата за Саветника за безбедност у транспорту опасног терета

прималац:

буџет Републике Србије

износ:

10.000,00 дин.

број текућег рачна:

840-1562845-88   

модел:

97-

позив на број:

5514812АА09450742321  

 

Detaljnije o iznosima taksi i brojevima računa možete videti OVDE.