Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

 

Indija i Jugoslavija su tradicionalno uživale duboko prijateljstvo kao suosnivači Pokreta nesvrstanih. Duboka prijateljska veza nastavila se i u narednim decenijama što je rezultiralo bliskim i prijateljskim vezama između Indije i Srbije. Indija daje principijelnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i nije priznala jednostranu deklaraciju o nezavisnosti (UDI) Kosova. Indija i Srbija takođe dele zajedničke stavove o mnogim velikim globalnim pitanjima.

Uvažena gospođa Droupadi Murmu, počasna predsednica Indije, boravila je u Srbiji od 7. do 9. juna 2023. godine. Primio ju je predsednik Aleksandar Vučić, a posebno ju je dočekala premijerka Ana Brnabić.

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je Indiju od 9. do 12. januara 2017. godine u svojstvu premijera kako bi prisustvovao Vibrant Gudžarat samitu gde je razgovarao na nivou delegacije sa premijerom Indije Narendrom Modijem i pozvao ga da poseti Srbiju. Između ostalog, obostrano je saglasna potreba unapređenja privredne saradnje, posebno u proizvodnji hrane, poljoprivredi, farmaciji, odbrambenoj industriji, zdravstvu, turizmu i IT.

Iako su od 2000. godine razmenjene mnoge ministarske posete, u prvoj posle tri decenije, potpredsednik Indije – gospodin Venkaiah Naidu boravio je u zvaničnoj poseti Srbiji tokom 14-16. septembra 2018. godine i sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić. i gospođa Maja Gojković, predsednica Narodne skupštine Srbije.

G-din Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije predvodio je delegaciju u kojoj su bile agroprerađivačke kompanije u Vorld Food India, Nju Delhi (3-5. novembar 2017.) gde su srpske kompanije izlagale smrznuto voće, konditorske proizvode, sušeno voće itd. Ministar. Nedimović se sastao sa Šri Radom Mohan Singom, ministrom poljoprivrede Unije, koji je predložio izvoz tropskog voća kao što su mango, ananas, banana, papaja itd.

 

Srbija i Indija u zajedničkoj saradnji i povezivanju imaju izuzetno veliku prespektivu i obostrano veoma veliki interes.