Srbijatransport

Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ ima dugogodišnju tradiciju rada i poslovanja. uz stalno favorizovanje struke, znanja i pozitivnih vrednosti. „Srbijatransport“ je uvek bio stabilan i stručan partner - kako vlasti, tako i privrednih subjekata u drumskom saobraćaju i gravitirajućim delatnostima. U tom smislu, Poslovno udruženje drumskog saobraćaja „Srbijatransport“ bilo je i jeste institucija koja ima izuzetno značajnu ulogu u privrednoj delatnosti drumskog saobraćaja Republike Srbije.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Srbijatransport

Putnički saobraćaj

Srbijatransport je kao reprezentativno udruženje drumskog putničkog saobraćaja predstavnik privrede u borbi za uređenje poslovnog ambijenta. Srbijatransport je inicijator i nosilac borbe protiv sive ekonomije i nelojalne konkurencije uz uspostavljanje konkurentnosti i pravne sigurnosti za privredu. Prevoz putnika u javnom drumskom saobraćaju: Gradski i prigradski saobraćaj, unutrašnji međumesni saobraćaj, međunarodni linijski prevoz putnika , vanlinijski prevoz putnika, ugovoreni prevoz i poseban prevoz putnika.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Putnički saobraćaj

Teretni saobraćaj

SRBIJATRANSPORT ima stručni tim za Logistiku čija je glavna oblast poslovanja organizacija transporta tereta  u medjunarodnom i unutrašnjem saobraćaju . Trudimo se da opravdamo našu poslovnu devizu „ Logistika u interesu privrede „ Odlike našeg poslovanja na kojima insistiramo su preciznost, brzina, povoljne cene.

KVALITET JE NAŠ PRIORITET

Teretni saobraćaj

 Indija, zvanično poznata kao Republika Indija, je ogromna i raznolika zemlja koja se nalazi u Južnoj Aziji. To je sedma po veličini zemlja na svetu po površini i druga zemlja po broju stanovnika, sa preko 1,4 milijarde ljudi.

 

Evo pregleda Indije:

 • Geografija:

Indija se graniči sa Pakistanom na severozapadu, Kinom i Nepalom na severu, Butanom na severoistoku i Bangladešom i Mjanmarom na istoku. Na jugu je omeđen Indijskim okeanom, a na zapadu ima obalu duž Arapskog mora.

Raznovrsna geografija Indije obuhvata planinski lanac Himalaja na severu, pustinju Tar na zapadu, plodne ravnice u basenima reka Gang i Bramaputra i ogromnu obalu.

 • Države i teritorije Unije:

Indija je podeljena na 28 država i 8 sindikalnih teritorija, od kojih svaka ima svoju vladu ili administrativnu strukturu.

 • Kapital:

Glavni grad Indije je Nju Delhi, koji je takođe jedan od 11 okruga Nacionalne prestoničke teritorije (NCT) Delhija.

 • Vlada:

Indija je savezna parlamentarna demokratska republika. Ima predsednika kao šefa države i premijera kao šefa vlade.

Indijski parlament se sastoji od dva doma: Rajia Sabha (Savet država) i Lok Sabha (Dom naroda).

 • Jezici:

Indija je neverovatno lingvistički raznolika, sa stotinama jezika koji se govore širom zemlje. Hindi i engleski su zvanični jezici na nacionalnom nivou. Svaka država u Indiji može imati svoje službene jezike pored hindskog i engleskog.

 • Religije:

Indija je rodno mesto glavnih religija kao što su hinduizam, budizam, džainizam i sikizam. Takođe je dom značajnog stanovništva muslimana, hrišćana, sika, budista, džaina i ljudi drugih vera.

 • Ekonomija:

BDP Indije je oko 3,3 triliona dolara. Indija ima mešovitu ekonomiju sa sektorima poljoprivrede, proizvodnje i usluga. To je jedna od najvećih svetskih ekonomija sa najbržim rastom, koja godišnje raste oko 7%.

Ključne industrije uključuju informacione tehnologije, poljoprivredu, farmaceutske proizvode, tekstil i proizvodnju automobila.

 • Kultura:

Indijska kultura je neverovatno raznolika i bogata, poznata po svojoj tradiciji, duhovnosti, umetnosti, muzici, plesu i kuhinji. Festivali kao što su Divali, Holi, Bajram i Božić proslavljaju se sa velikim entuzijazmom širom zemlje.

Indija ima uspešnu filmsku industriju, Bolivud, koja proizvodi mnogo filmova godišnje.

 • Istorija:

Indija ima dugu i složenu istoriju, sa drevnim civilizacijama koje datiraju hiljadama godina unazad. Njime su vladale različite dinastije, imperije i kolonijalne sile, uključujući Carstvo Maurija, Carstvo Gupta, Imperija Mogala i Britansko carstvo.

Indija je stekla nezavisnost od britanske kolonijalne vlasti 15. avgusta 1947. i usvojila demokratski sistem upravljanja.

 • Izazovi:

Indija se suočava sa različitim izazovima, uključujući siromaštvo, nejednakost, degradaciju životne sredine i pitanja vezana za zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

Takođe se bavi regionalnim tenzijama i sukobima, posebno duž svojih granica.

 • Tehnologija i inovacije:

Indija je poznata po svojim doprinosima nauci i tehnologiji, sa rastućom industrijom IT i softverskih usluga.

Zemlja ima živahan startup ekosistem i napreduje u istraživanju svemira i nuklearnoj energiji.

Indijska raznolika kultura, bogata istorija i brzo rastuća ekonomija čine je dinamičnim i uticajnim igračem na globalnoj sceni. I dalje se suočava sa raznim mogućnostima i izazovima dok teži ekonomskom razvoju i društvenom napretku.

Chandrayaan – 3; Moon Rover

Aditya – L1; Solar Observatory